RENOVATION RUMAH2U

welcome to Renovation Website

019-2995337

Online Quotation

Email atau WhatsApp kepada kami list seperti dibawah:
  • Snap Gambar Plan Rumah anda (jika ada)
  • Snap Gambar kawasan yang berkaitan renovation
  • Pastikan ukuran yang tepat
  • Sertakan nama, no handphone dan kawasan anda
  • Listkan jika ada kerja-kerja yang lain


  • Email: myright.amirul@gmail.com | 019 299 5337

    Kenapa Harus Memilih Kami

    Kepuasan pelanggan keutamaan kami
    Pengalaman kami dalam bidang Renovation sangat luas bermula daripada ubahsuai yang kecil hinggalah projek yang besar, pengalaman banyak mengajarkan kami lebih dewasa dalam bidang ini. Kami sentiasa memberikan harga yang termurah kepada pelanggan-pelanggan kami, bahkan mereka banyak berpuas hati dengan kerja yang kami telah siapkan. Kami sebenarnya kesal selama ini ramai yang tidak tahu tentang kos baik pulih rumah yang sebenarnya, kebanyakan mereka membayar lebih untuk kerja-kerja yang tidak seberapa. Kami berjanji untuk tidak berbuat demikian dan kami sebenarnya mengerti dimana sekarang ini krisis kewangan ramai yang membebankan Rakyat Malaysia.

    Project Reference

    Image Galeries

    Portfolio

      Posted by: Salahuddin Posted date: 8:54:00 PM / comment : 5

      Membina atau mengubah dapur adalah projek yang memerlukan perancangan teliti dan ketika pelaksanaan kerja akan berubah-ubah kerana pemilik tidak yakin apa yang dikehendaki dan perubahan ini akan membabitkan kos tambahan yang tak terduga

      Berbanding dengan kerja membaiki atau menukar unit pintu yang mana kerja dilakukan hanya menggunakan bajet terhad maka hendaklah berhati-hati dengan tambahan kos dan kos yang tersembunyi. Oleh itu, perlu ada dana untuk menampung kos berkenaan.

      Wajib ada perancangan sekira nya ingin menambah atau mengubah suai rumah atau dapur anda,kebanyakan pembeli di malaysia tidak berpuas hati dengan rumah yg mereka miliki,salah satu penyebab nya masalah keluasan rumah yang sedia ada terutama rumah teres 2 tingkat yang mempunyai standard keluasan biasa nya 65'x 20'

      Ramai pembeli yang akan mengubah suai rumah mereka yang baru beli ataupun yang telah lama mereka tempati,mungkin baru ada bajet untuk melebarkan rumah mereka,di sini saya akan membagi sedikit tips untuk anda yang kurang faham dengan kerja-kerja mengubah suai
      Mempunyai dapur yang sempit dan ruang makan yang terhad pasti membuat anda merasa sangat tidak selesa,pasti ada terpikir utk menambah atau memperbesarkan ruangan dapur idaman anda,hal yang pertama harus anda lakukan adalah membuat plan yang nak di ubah suai,kedudukan tandas,tabletop,tingkap,pintu dan sebagai nya.ini penting untuk mengelak kan anda kecewa dengan hasil pengubahsuaian,sebab bukan sedikit wang yang anda keluarkan untuk kerja2 tersebut,so..anda kena rancang betul-betul sebelum anda melakukan kerja kerja mengubahsuai.

      Selepas anda yakin dengan perancangan anda,baru anda cari kontraktor yang berpengalaman.cari dua atau tiga kontraktor untuk anda membandingkan kos yg mereka bagi,minta detail qoation


      Ikut pengalaman saya sebagai kontraktor kos utk extend rumah teres 2 tingkat,saiz ubah suai 20' x 12' di atas RM 60k, bajet tersebut termasuk pemasangan siling,wiring,lampu,plumbing dan tabletop ukuran standard 9'x 6'

      Perlu di ingatkan,harus ada perbincangan tentang material yang di gunakan utk kerja2 mengubah suai,,ini penting untuk mengelakkan kesalah fahaman antara kontraktor dan pemilik rumah..,semoga tips ini bermamfaat untuk anda yang ingin mengubah suai rumah anda..Insya Allah..
      Untuk sebarang pertanyaan boleh Call/Whatsapp saya 0192995337,atau pun tinggalkan coment anda di bawah

















      Write By Salahuddin

      Tagged with:

      5 for PERANCANGAN REKA BENTUK UBAH SUAI DAPUR DAN KOS UNTUK RUMAH TERES 2 TINGKAT

      1. nak tanya.. saya ada perancangan untuk jadikan rumah teres setingkat kepada 2 tingkat. anggaran 1033 kaki persegi.. lokasi, hulu langat.. anggaran kos ubahsuai selalunya berapa yer?

        ReplyDelete
      2. Assalamualaikum.. boleh bagi qoatation hrga utk teres 2 tgkat nk extend dapur..

        ReplyDelete
        Replies
        1. Kat mna tu puan?
          Kens buat site visit puan baru boleh kita keluarkan satu qoatation utk puan..
          Boleh hubungi 0192995337

          Delete

      Sila Berkoment dengan cermat, dilarang sama sekali membuat Spam

    CONNECT WITH US

    JOIN TO CONNECT WITH US
    Download Free Software Latest Version